blog

weg met haast.

Veel mensen ervaren chaos in hun dag door een slechte start. Het resultaat is een gevoel van haast wat leidt tot onrust, warrigheid of zelfs vermoeidheid of angst. Het geeft je een schuldgevoel omdat je niks af lijkt te krijgen en een gevoel van; wat denken mensen wel niet van mij?

Voor een brandweerman of ambulancepersoneel is het cruciaal dat ze met rust en overzicht aankomen in een nood situatie. Want hoe kan je iemand hulp verlenen als je zelf bent gestruikeld en je hand hebt gebroken? Of hoe kan je een situatie goed inschatten als je het overzicht niet meer hebt doordat je gehaast bent?

Daarom zal je een ambulance broeder zelden ergens naar binnen zien rennen. Hoe ernstig de situatie ook is. Ze kunnen het beste hulp verlenen doordat ze tijdens het lopen de ruimte observeren, eerst afstand nemen en risico inschatten.

Hoe zou het zijn als wij zo ook ons dagelijks werk doen?
Als ondernemer, leider of creatieveling worden we constant geprikkeld door idee├źn, vragen en de nooit eindigende to-do lists. Daarom rennen we door het leven, haasten we ons om maar te proberen alle deadlines te halen en iedereen tevreden te houden.

Of je het nu ongemakkelijk of zweverig vindt of niet; even stoppen, stilstaan en observeren geeft enorm veel rust in je hoofd. Sommige noemen het mediteren, anderen doen het met een wandeling of sport. Maar we leven in een tijd waar impulsen maar niet stoppen en ons werk lijkt op een infinite scroll, die ons hoofd non stop aan het overbelasten is.

Voel je je ook gehaast? Heb je het gevoel dat je nooit stilstaat en dat dat ook niet kan? Misschien is het goed om klein te beginnen. Wat kan jij doen om je dag, week of project in rust te beginnen? Start bijvoorbeeld je dag zonder telefoon. Of begin een uur later zodat je eerst even kan zitten en nadenken, of wandelen en gewoon even nergens aan denken.

studio dinges

vernieuwt jouw bedrijf?
laat je merk meegroeien.
Sluit Menu