blog

goudzoeken.

Heb je wel eens het gevoel dat je helemaal door elkaar geschud wordt? Dat alles waar je je aan vast probeert te houden door de war raakt en je geen idee hebt waar alles is gebleven waar je afgelopen jaren zo hard aan gewerkt hebt?


Ben je alles aan het verliezen, of misschien wel onderweg naar goud?


Traditioneel werd goud gezocht doordat iemand met een zeef in een rivier stond te scheppen. In de stof in het water zitten stukjes goud die, samen met het stof; modder, zand en stenen in de zeef worden geschept. Door de zeef heen en weer te bewegen wordt alles opgeschud en zakt naar de randen. Alle stof valt door de zeef gaten, maar doordat de goud deeltjes een grotere dichtheid hebben en zwaarder zijn, blijven deze in de zeef liggen.


Als ondernemer, leider of creatieveling verzamelen we in snel tempo idee├źn, starten nieuwe projecten en betrekken mensen in ons netwerk. Maar zijn de dingen die we zo snel verzamelen wel de dingen die ons echt bewegen? Of zijn het stukjes stof die op goud lijken, maar eigenlijk alleen maar modder, zand en stenen zijn die ons afleiden van het zoeken naar goud?


Als je in een situatie zit, of komt, waarin je het gevoel hebt dat je wordt opgeschud, denk dan eens na of het niet misschien een goed idee is dat je de grip kwijt raakt. Of het opschudden niet eigenlijk een manier is om je te helpen opruimen, zodat alleen nog het goud overblijft.


Om over na te denken: wat is jouw goud? Wat is dat ding dat jij te brengen hebt, wat niemand anders kan brengen. Wat is datgene wat jou beweegt en waarover je het liefste deelt op een feestje of verjaardag?

Sluit Menu